Mireia Covas | Mallorca

De dilluns a divendres, a les 19.15 h, es projectaran les obres guanyadores en les tretze categories dels I Premis Mallorca de Cinema, lliurats el passat 27 de novembre al Teatre Principal.

Entre els actes del programa hi ha la projecció del curt documental Nuestra vida como niños refugiados en Europa, guanyador d’un premi Goya 2020, que iniciarà dilluns la setmana Mallorca de Cinema – Projeccions. Silvia Venegas, directora, productora i guionista del curt, establerta a Mallorca durant anys i amb llaços familiars amb l’illa, hi serà present i participarà en el debat posterior amb el públic.

Dimarts es projectaran els curtmetratges Kyoko (millor curt de producció mallorquina) i Hostal Orión (millor direcció d’art), així com el documental Ciutat dels morts, que va guanyar els premis de millor documental de producció mallorquina i millor guió.

Dimecres és el torn dels premis a la categoria estrangera: el curt Mírame, premiat amb el guardó a millor interpretació; seguit de Nachts Baden, llargmetratge guanyador dels premis a millor pel·lícula estrangera localitzada a Mallorca i millor localització. Gaza (millor producció) i Els ulls s’aturen de créixer  (millor muntatge, millor BSO i millor direcció) es podran veure dijous.

Finalment, la setmana de projeccions conclourà divendres amb Pullman, guanyadora dels premis a millor fotografia i millor llargmetratge de producció mallorquina.

Aquesta setmana de projeccions tanca el cicle dels I Premis Mallorca de Cinema. Amb aquesta acció, la Mallorca Film Commission pretén acostar les obres audiovisuals vinculades a Mallorca al públic de l’illa, ampliar-ne el recorregut i donar una major visibilitat a la gran qualitat i a la professionalitat de la indústria audiovisual illenca.