Mireia Covas | Mallorca

És el primer rodatge de ficció acabat a Mallorca després de la quarantena i dels primers d’Espanya filmat als exteriors

Aplicació de mesures “Protocol COVID19”

Des de l’inici de la pandèmia, la Mallorca Film Commission, departament del Consell de Mallorca, ha col·laborat amb diferents institucions facilitant la represa de la producció audiovisual i elaborant les mesures sanitàries per garantir rodatges segurs.

Malgrat que els rodatges a Mallorca es varen reiniciar durant la fase 1 de la desescalada (l’11 de maig), el cas de La caza. Tramuntana (TVE1, DLO Producciones) és paradigmàtic, ja que és el primer rodatge de ficció de grans dimensions que conclou en la nova normalitat i les estrictes mesures de seguretat sanitària que suposa aquesta situació.

Alain Hernández (actor), Andreu Serra (Conseller de Turisme i Esports), Megan Montaner (actriu)

Precisament, per comprovar en directe que s’han aplicat aquestes pautes en un rodatge, Andreu Serra, conseller executiu de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, va visitar dilluns el set de rodatge: «La feina feta és molt positiva, les mesures derivades del COVID s’estan seguint perfectament», explica. «El fet que s’hagi pogut acabar de rodar una sèrie tan important com La caza situa Mallorca al panorama internacional, valida l’illa com a plató segur de rodatges a la era post-confinament.».

Per tant, es demostra l’eficàcia d’aquest protocol, fruit de la feina conjunta entre la Mallorca Film Commission i la Conselleria de Sanitat, acordat prèviament amb les associacions, empreses i professionals. Val a dir que el sector aplica les mesures de forma impecable.

Cal recordar que el Consell considera el sector audiovisual clau per a la reactivació econòmica i social de l’illa, i el Pla Mallorca Reacciona compta amb una línia específica d’ajuts per a aquest sector. A més, la Mallorca Film Commission continua treballant per atreure rodatges i per facilitar la producció audiovisual a l’illa, una indústria que genera, aproximadament, 80 milions d’euros anuals.