Mireia Covas | Mallorca

Totes les jornades es faran aquest mes de març, de 10.30 a 13 h, a la sala de premsa de l’edifici La Misericòrdia (1r pis).

Dilluns 9, la Mallorca Film Commission (MFC) dona inici a les jornades professionals emmarcades en la setmana «Mallorca de cinema», convocant una sessió de treball amb els localitzadors de Mallorca.

Els temes que s’hi volen tractar:

  1. Localitzacions en zones de protecció ambiental i situació dels permisos.
  2. Com millorar la visibilitat de les localitzacions de Mallorca en el mercat audiovisual global. Proposta d’eines i accions de presentació.
  3. Proposta de creació d’una “borsa” de localitzadors, finançada des de la Film Commission, que permeti oferir jornades d’scouting per a productors interessats.
  4. Accions de formació per a futurs localitzadors
  5. El Green Film Shooting com una nova oportunitat d’activitat professional per als directors i directores de localització.

Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç.

Dimecres 11, és el torn de la jornada d’animació, en què participaran tres professionals del sector convidats per la MFC:

  1. Marta Alonso Lisbona (vicepresidenta de ProAnimats, CEO Teidees Audiovisuals i productora executiva)

Marta va estudiar comunicació audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra. En acabar els estudis va entrar a El Terrat de produccions, on va estar molt d’anys fent feina de producció i guió de ràdio i televisió. Ha treballat com a guionista i productora per a diverses productores i per a Televisió de Catalunya. També ha dirigit i presentat programes de ràdio a RAC-1 i Catalunya Ràdio.

Fa 10 anys que va fundar la productora Teidees Audiovisuals, juntament amb la seva sòcia Sílvia Cortès. Com a productora executiva ha realitzat projectes televisius i sèries d’animació, entre les que destaquen: Misha, la gata violeta, una coproducció amb Televisió de Catalunya i Digitoonz (s’està produint la tercera temporada), Molang (una sèrie coproduïda amb Televisió de Catalunya, Millimages i Canal + nominada als Emmy Kids Awards), Doopie (una producció amb Televisió Espanyola, NTR – la televisió holandesa- i Ketnet – la televisió belga). Actualment està desenvolupant dues sèries més d’animació:  Sota el sofà”(en coproducció Televisió de Catalunya i Canal +) i Jasmine and Jazzman (Televisió de Catalunya).

  1. La producció d’animació: pel·lícules. Raúl Berninches (soci Mago Audiovisual Production i productor executiu)

Raúl Berninches es va llicenciar en comunicació audiovisual per la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Posteriorment, va fer el postgrau de line producing per especialitzar-se en producció cinematogràfica i el màster en Film Business, Distribució i Màrqueting de l’ESCAC.

Les seves primeres produccions varen ser curtmetratges de ficció com En una altra part (Moisés Torres) o Panaginip (Mateo Ramírez), així com diversos videoclips i peces de videoart. Compta amb una llarga experiència en el camp de la producció de cinema i televisió, ha participat en els equips de producció de llargmetratges com Mindscape (Jorge Dorado) o El camí més llarg per tornar a casa (Sergi Pérez), pel·lícules per a televisió com Salaó (Jesús Font) i en la distribució del documental Pauls Planet (Marc Sirisi i Aleix Barba). Des de fa set anys forma part de Mago Production com a productor executiu i soci, és responsable del desenvolupament de projectes de ficció, animació i documental. Durant aquests darrers anys ha produït, entre d’altres projectes, les sèries d’animació The Flying Squirrels (TV3, Canal+, Rai) i Tin&Tan (TV3, TVE, Señal Colombia), el curtmetratge d’animació Solstice (Emilio Enigma), el documental El Ruiseñor y la Noche. Chavela Vargas canta a Lorca (Rubén Rojo Aura) i, actualment, es produeix la sèrie Polinopolis i la pel·lícula d’animació La llum de l’Aisha.

  1. Presentació de l’associació ProAnimats. Mar Sáez Pedrero (coordinadora d’ProAnimats)

Mar Sáez Pedrero treballa a PROA -Federació de Productors Audiovisuals- des de 2014, actualment com a assessora de la directora general i responsable d’assumptes internacional, coordinant, a més, ProAnimats -Associació de Productors d’Animació- i DeviCAT -Associació de Desenvolupadors i Editors de Videojocs de Catalunya-.

Llicenciada en ciències de la informació per l’UCM, ha estat vinculada al sector audiovisual i cultural des de fa 20 anys. El juny de 2019 va ser nomenada secretària general d’Animation Europe -Federació Europea de Productors d’Animació- organisme que integra 18 organitzacions de 15 països diferents. Fins al juliol de 2022 serà project manager d’ALICE  (Animation League for Increase the Coorperation in Europe), projecte finançat amb fons FEDER com a part del programa Interreg Europe i liderat per WALLIMAGES (BE), on PROA actuarà com a sòcia del projecte, amb PICTANOVO (FR), la Regió de Puglia (IT), el Ministeri de Cultura de la República Eslovaca (SK) i l’Agència de Desenvolupament Regional de Rzeszow (PL).

Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç.

Dijous 12, finalitzaran les jornades amb una sessió monogràfica sobre Green Film Shooting.

L’aplicació de mesures de sostenibilitat ambiental en els rodatges audiovisuals, comença a ser una prioritat en els països amb major producció cinematogràfica. A Alemanya, Regne Unit, Itàlia o França ja s’introdueixen criteris verds com a requisits per a la concessió d’ajudes econòmiques a la producció; en un futur proper, aquests criteris s’aplicaran a tot el territori europeu. Per aquest motiu, associacions de productors com l’European Producers Club estan promovent mesures de Green Shooting en les seves produccions.

Mallorca participarà durant 2020 i 2021, juntament amb altres deu territoris europeus, en un programa pilot per a l’aplicació voluntària de sistema “Green Film”.

En aquest context, la MFC organitza les següents presentacions:

  1. Luca Ferrario (Director de Trentino Film Fund, Itàlia), impulsor de la iniciativa “Green Film” que s’aplica des de fa cinc anys a diverses regions d’Itàlia, i que s’utilitzarà a partir del 2020 al programa pilot d’àmbit europeu, en què participaran Canàries i Mallorca.
  2. Silvia Sánchez (Consultora ambiental de el Grup Daphnia Consultors Ambientals), ha gestionat la certificació de la ISO 14.001 de Palma Pictures. És llicenciada en Biologia Marina, i té un màster en Gestió Sostenible de Sistemes Costaner i un altre en Responsabilitat Social Corporativa.
  3. Yanira Cáceres (Consultora de Rodatges Sostenibles a Canàries). Llicenciada en Ciències Ambientals, va col·laborar amb la creació de l’Observatori de la Sostenibilitat i el Canvi Global de la Reserva de Biosfera de Fuerteventura.

També és la coordinadora de projectes de l’ONG Associació de Voluntaris d’Ajuda a la Natura de Fuerteventura (AVANFUER), i consultora ambiental de la Tenerife Film Commission, actuant com Ecoadvisor a diferents produccions audiovisuals.

Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç.