Mireia Covas | Mallorca

Durant l’esdeveniment, que se celebrarà el dimecres 27 de novembre al Teatre Principal, a partir de les 20 h, es coneixeran els premiats d’aquesta primera edició

El 7 de març es varen publicar les bases de la primera convocatòria dels “Premis Mallorca de Cinema”, organitzats i impulsats per la Mallorca Film Commission. Aquests guardons tenen com a finalitat impulsar la creació i la producció audiovisual a Mallorca, consolidar la imatge de Mallorca com a plató de cinema i promocionar les històries cinematogràfiques vinculades directament o indirecta a Mallorca. El pressupost dels premis ascendeix a 100.000 €, repartits entre diferents categories.

Fins al 10 de juny, data en què va finalitzar el termini per presentar candidatures, es varen registrar un total de 46 obres a una o diverses de les 14 categories possibles. Avui, a menys d’una setmana del lliurament de premis, la Mallorca Film Commission revela el nom dels finalistes.

En el bloc tècnic, que valora els i les professionals residents a Mallorca i la seva vinculació laboral amb un projecte audiovisual determinat, els finalistes són:

 • Millor direcció: Javier García (Els ulls s’aturen de créixer), Miguel Eek (Ciutat dels morts), Marcos Cabotá (La jaula), Toni Bestard (Pullman), Joan Cobos (Roake)
 • Millor guió: Mar Pla, J. M. Nadal i Miguel Eek (Vida i mort d’un arquitecte), Miguel Eek (Ciutat dels morts), Toni Bestard i Arturo Ruiz (Pullman), Marcos Cabotá (La jaula), Marta Hierro i Pablo Azorín (Espies en l’arena, objectiu Espanya)
 • Millor producció: Carles Boves i Julio Pérez (Gaza), Lourdes Vives, Paula Martone i Miriam Morales (La clau Dalí), Miquel Verd i Diana de la Cuadra (Pullman)
 • Millor muntatge: Aina Calleja (Els ulls s’aturen de créixer), Toni Bestard (Background), Toni Bestard (Pullman), Simó Mateu (La clau Dalí), Saúl Benejama (La jaula)
 • Millor fotografia: Edu Birrun (Pullman), Edu Birrun (La jaula), Edu Birrun (En vida teva), Juan González (Roake), Jaume Caldenteny (La maleta de Madame Colette)
 • Millor direcció d’art: Nerea Ferrero i J. C. Rigo (Hostal Orión), Alejandro Clavo (En vida teva), J. C. Rigo (Background)
 • Millor BSO: Miquel Serra (Els ulls s’aturen de créixer), Jaume Compte (Vida i mort d’un arquitecte), Julie Reier (Background)
 • Millor so: Ruben Pérez (Pullman), P. T. Ferrer (Els ulls s’aturen de créixer), Ruben Pérez (Kyoko)

En la categoria “Professionals i artistes estrangers“, l’objectiu és afavorir la internacionalització de Mallorca com espai de rodatge, els nominats són:

 • Millor interpretació: Julia Castaño (Talia), Diego Ingold (Background), Carmen Molinar (Mírame)
 • Millor localització: Nachts Baden, Familie Wöhler auf Mallorca, Die liebe deines lebens

En el bloc “Producte final”, que premia una producció audiovisual finalitzada amb una relació clara amb Mallorca (atenent els aspectes següents: localització, argument, vinculació, títol i professionals vinculats a Mallorca), els finalistes són:

 • Millor curtmetratge: Background, Woody & Woody, Kyoko i Hostal Orión
 • Millor pel·lícula localitzada a Mallorca: Nachts Baden, Familie Wöhler auf Mallorca, Die liebe deines lebens
 • Millor documental: Overbooking, Ciutat dels Morts, Els ulls s’aturen de créixer
 • Millor llargmetratge: Pullman, La jaula, Bittersweet Days

El jurat, responsable de les deliberacions, va estar compost per Ana Vicent, distribuïdora cinematogràfica internacional; Jaume Ripoll, director de l’Atlantida Film Fest; Joan Carles Caro, membre de l’Acadèmia de Cinema; Sandra Seeling, directora de l’Evolution International Film Festival, i Pedro Barbadillo, responsable de la Mallorca Film Commission.

Finalment, cal afegir que, al llarg d’aquests dies, la Mallorca Film Commission desvetllarà alguns secrets sobre la gala, que serà oberta al públic en general. Les persones interessades en assistir-hi poden reservar les localitats gratuïtament a través del web del Teatre Principal.