Mireia Covas | MALLORCA

La productora MilOjos Producen inicia aquest dilluns el rodatge del capítol mallorquí inclòs en la sèrie documental I Love Wine. La sèrie, composta per 7 capítols de 52 minuts, està destinada al públic nord-americà i els descobreix regions vitivinícoles úniques a Espanya, dedicant un capítol íntegre als vins mallorquins, a la història, la cultura, la gastronomia, el paisatge i la gent de l’illa. I Love Wine compta amb el suport de la Mallorca Film Commission, la col·laboració del Consell de Mallorca, en el marc del conveni entre la Fundació Mallorca Turisme i l’ATB del Govern de les Illes Balears i de l’associació de cellers Petits Cellers.

I Love Wine està protagonitzada per Dan, un nord-americà amant del vi que viatja a Espanya buscant l’essència dels millors vins del país. I, per això, i sempre amb el vi com a fil conductor, Dan descobrirà la terra que imprimeix el caràcter al vi, aquesta essència que els vinaters intenten capturar en cada ampolla i que fa del seu producte una experiència única.

El rodatge de Mallorca inclou les localitzacions més belles i particulars de l’illa, des de les vinyes a zones com Sa Calobra i el torrent de Pareis, al santuari de Lluc, la figura de Ramon Llul, la cel·la on es va allotjar Chopin, o els penya-segats de Formentor i la badia de Sóller, sense oblidar la gastronomia i la gent de Mallorca. A través de 10 visites imprescindibles, el protagonista descobreix què té l’illa per despertar tant d’entusiasme i el perquè de l’amor que sent un vinater per la seva terra.

Amb un format dinàmic, I Love Wine es roda en alta definició amb l’objectiu de mostrar als espectadors una forma de vida lligada a la terra, i situar els vins mallorquins al mercat nord-americà, la sèrie comptarà amb la participació dels millors enòlegs i vinaters de Mallorca.

Els principals protagonistes del sector inclosos en el capítol, recullen una mostra completa i cuidada de la singularitat dels vins mallorquins. En col·laboració amb Petits Cellers, Dan coneixerà projectes vitivinícoles singulars des dels cellers més antics de l’illa, Cellers Ribas, fins a projectes joves com els Cellers 7103. I també projectes que demostren que els vins d’aquesta terra són un sector emergent: Mesquida Mora, Ángel, Són Vives, Son Vic, etc.

La resta de capítols de la sèrie recorrerà zones imprescindibles de la geografia espanyola com el Priorat, El Bierzo, La Rioja, Ribera de Duero, Rueda, Ribeira Sacra i Ries Baixas, entre d’altres. L’episodi pilot, rodat en El Bierzo, s’ha presentat en edició de MIPTV i MIP Doc a CANNES aconseguint un bona acollida entre les distribuïdores americanes i europees. L’objectiu és finalitzar la producció de la sèrie el primer semestre de 2018.

I LOVE WINE – Trailer from Mil Ojos on Vimeo.