Mireia Covas | Berlín

Mallorca, convidada especial al TVSeries Fest, va organitzar amb èxit un esdeveniment a l’ambaixada de Berlín, on es van donar cita institucions, productors i creadors mallorquins i grans distribuïdors i VoD internacionals. 

L’esdeveniment organitzat a l’ambaixada dijous passat 23 va complir el seu objectiu principal: posar en contacte a creadors i productors mallorquins amb prestigiosos productors, distribuïdors i exhibidors internacionals, afavorint així l’impuls de la marca Mallorca pel que fa a projectes audiovisuals. 

Andreu Serra, conseller Turisme i Esports

A l’acte van assistir-hi l’ambaixador espanyol a Alemanya, Ricardo Martínez; el conseller executiu de Turisme i Esports, Andreu Serra; el director del Berlin TVSeries Fest, Mark Dreesen; el secretari tècnic de Turisme del Consell de Mallorca, Joan Gaspar Vallori; el director de la Fundació Mallorca Turisme, Miquel Pastor; el personal de la Mallorca Film Commission (Pedro Barbadillo, responsable i Mireia Covas, tècnica superior). 

Per part de la comitiva mallorquina, van assistir Andreu Fullana (ponent i expert en turisme cinematogràfic); Martín Nigro i Carolina Barceló (MNStudios), Victòria Morell (CIM), Ferran Bex (guionista i director), Marcos Callejo (guionista i director), Joan Cobos i Laura Martín (productors executius i creadors), Bàrbara Ferrer (La Perifèrica), Gabriel Fornes (creador), Aline Tur (CEF Produccions). 

Comitiva mallorquina

Durant l’esdeveniment, es van presentar alguns casos d’èxit de sèries rodades a Mallorca, que han servit també per projecció exterior i promoció de l’illa, no només com a destinació de rodatges, sinó també a través de l’anomenat «turisme cinematogràfic». Destaca en aquest sentit “The Mallorca Files”, que dona el seu movie map dissenyat per la Mallorca Film Commission. 

Com va comentar el conseller Serra, «Mallorca és ara mateix molt atractiva per als rodatges de sèries de televisió, no només per a llargmetratges com havia estat més habitual, i al mateix temps les sèries són productes centrals en les plataformes audiovisuals. Per això creiem que hem d’estar en aquest festival, que aglutina aquestes plataformes, sobretot en un any en què l’illa ha acollit la gravació de tres sèries alemanyes». Era indiscutible la importància de Mallorca aquests dies a la capital alemanya. 

Per la seva banda, Pedro Barbadillo va afirmar que “Mallorca està convertint-se en un lloc molt atractiu per al rodatge de sèries internacionals. A més de la varietat i qualitat de les seves localitzacions, disposa d’un sector empresarial i professional altament preparat, i amb creatius i talent de gran nivell, que permet que una producció pugui dur-se a terme comptant en la seva major part amb recursos humans i tècnics de l’illa.” 

L’espectacle gastronòmic i musical va córrer a càrrec de xef i reboster Tomeu Arbona. La proposta culinària va consistir en plats de la cuina popular, de temporada, comptant amb formatge, figues, panades, coques… «Plats senzills, sí, però molt relacionats amb el moment gastronòmic actual», va comentar Arbona. 

El moment performance va servir per introduir els dolços, amb cançons que van tractar sobre ingredients com la farina, mentre es mostrava en directe com es fa una ensaïmada trenada. 

A partir d’avui arrenca el Berlin TVSeries Fest, prestigiós festival i mercat audiovisual, centrat en sèries i televisió, que està obert a professionals de la producció audiovisual, guió, direcció i interpretació, però també a personal tècnic i films commissions. Tots aquests agents tenen l’oportunitat de mostrar productes acabats, però també d’atreure i tancar nous projectes. 

Per primera vegada, Mallorca hi assistirà i tindrà un paper important durant la seva celebració, entre el 23 i el 26 d’octubre. Es comptarà amb panells de discussió amb l’illa com a protagonista, i amb la visió de creadors i productors que ja han gaudit de l’experiència de rodar en els seus projectes a Mallorca.