Mireia Covas | MALLORCA

Dilluns 27 de març la Mallorca Film Commission i la Illes Balears Film Commission organitzen la jornada formativa Green film shooting, en què es debatrà amb experts europeus sobre com s’han d’aplicar mesures de sostenibilitat a rodatges a Mallorca i a les Illes Balears. Serà a partir de les 16 h al Centre Cultural la Misericòrdia de Palma (entrada per la plaça de l’Hospital).
Green film shooting és un corrent que reclama que s’introdueixi la sostenibilitat en les empreses involucrades en el procés de producció audiovisual. D’aquesta manera, se suma la implicació de la indústria audiovisual als esforços de l’Administració en matèria de conservació del medi ambient, amb mesures com el consum de productes ecològics durant els rodatges, l’ús de vehicles de baix consum per desplaçar-se o eines de mínim impacte en l’entorn, entre d’altres.

homeMenu03green

El moviment Green film shooting també es vincula a la implantació de la targeta verda (green card), un carnet que reconeix els esforços de les productores locals més compromeses amb la sostenibilitat ambiental i dóna l’oportunitat a les institucions de guardonar-les amb una sèrie d’avantatges per obtenir permisos de rodatge.

Per posar sobre la taula les experiències europees de més èxit en aquesta matèria, assistiran a la jornada Birgit Heidsiek, editora de la revista europea Green Shooting, i Christiane Dopp, responsable de la Film Commission Hamburg Schleswig-Holstein (Alemanya), on el 2013 es va posar en marxa la Green shooting card per fomentar rodatges sostenibles amb el medi ambient a la regió.

També hi participaran dues tècniques de la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern, així com Germán Traver, en representació de la productora Palma Pictures, que farà una ponència sobre la seva experiència en Green shooting (Shooting in paradise).

Dimarts 28, a les 10.30 hores, a la Misericòrdia es farà una reunió de feina oberta als professionals i a les productores del sector per estudiar com es podria implantar una green card a Mallorca i a la resta d’illes. Les associacions de productores The Base i l’APAIB han confirmat que assistiran a les dues jornades.
Cal recordar que la Mallorca Film Commission és un departament de la Fundació Mallorca Turisme (instrument amb el qual el Consell es prepara per rebre les competències en promoció turística). Entre les funcions d’aquesta oficina, destaca la de donar suport en la gestió de rodatges, amb l’objectiu de potenciar la indústria audiovisual a Mallorca i crear sinergies entre cinema i turisme.