Mireia Covas | Mallorca

La producció, a càrrec Filmax i La Perifèrica, ha rebut el suport tècnic de la Mallorca Film Commission, així com el patrocini de la Fundació Mallorca Turisme que es farà efectiu el 2021

Mallorca segueix sent un plató de rodatge d’alt rendiment, tot i la situació crítica derivada de la covid-19. El darrer llargmetratge del reconegut director Benito Zambrano (Solas, Habana Blues, La voz dormida) va finalitzar el rodatge el passat 1 de desembre, després de diverses setmanes a l’illa.

El rodatge ha contribuït a reactivar Valldemossa, localització principal de la pel·lícula, que durant setmanes s’ha omplert d’un equip ampli, que ha ajudat a millorar les dades econòmiques del municipi. Així, doncs, aquest projecte ha suposat una injecció econòmica, que ha comptat amb personal tècnic i talent local, i també promocional, ja que Valldemossa i Mallorca apareixen en el projecte com una protagonista més.

La història de Pan de limón con semillas de amapola està basada en el llibre homònim de Cristina Campos, i explica la història de dues germanes, Anna i Maria, que es retroben durant un hivern després de quinze anys sense veure’s, per vendre un molí i un forn que han heretat d’una desconeguda. La pel·lícula està plena de paisatges i personatges mallorquins, el que, sumats a la direcció de Zambrano, garanteixen la promoció de Mallorca a través de la pantalla i un recorregut llarg i pròsper, nacional i internacional, del film.

Cal destacar, a més, que la filmació ha complert estrictament amb totes les mesures anti-covid-19, i que s’ha evitat, mitjançant PCR, distàncies de seguretat, desinfecció constant, màscares i grups bombolla, qualsevol incidència significativa del virus en el rodatge. Es confirma, de nou, que Mallorca és una destinació segura per als rodatges.