Mireia Covas | Madrid

El principal objectiu d’aquesta secció és explicar, compartir i incloure estratègies de turisme cinematogràfic a les agendes territorials

La Mallorca Film Commission ha estat present amb stand propi a Fitur Screen. És el tercer any de celebració d’aquest apartat de Fitur (també el tercer de participació de la film), des d’on la indústria audiovisual planteja estratègies de alternatives com l’“Screen Tourism” o “Turisme cinematogràfic”.

La MFC ha presentat des del seu espai a la fira les localitzacions i les rutes de cinema presents a l’illa, així com el movie map específic de la sèrie The Mallorca Files, que prest estrenarà el canal de televisió espanyol COSMO.

A més de l’atenció a l’stand propi durant tota la jornada (FS03 – Pavelló 6 FITUR SCREEN), l’agenda completa de la Mallorca Film Commission ha consistit en:

DIMECRES 19/05

13h Inauguració Fitur Screen

Spain Film Commission – Àgora Fitur Screen

Presentació de Film Commissions + programa

16h Reunió COSMO TV

Estrena Mallorca Files a Espanya.

S’inicien converses per col·laborar COSMOTV i Mallorca Film Commission, i fer promoció de Mallorca al mercat nacional a través de la sèrie (acords i accions per determinar).

DIJOUS 20/05

16.30h Taula rodona Fitur Screen – SERIAL TOURISM IN MALLORCA

  1. Andreu SERRA – Conseller de Turisme i Esports del CIM
  2. Andreu FULLANA – Doctorand mallorquí en Film Tourism per la Univ. Carlos III
  3. Ben DONALD – Productor de “The Mallorca Files”; (vídeo presentació)

Es tracten els casos d’èxit de rodatges de sèries a l’illa, com el de The Mallorca Files i el de La caza de TVE, i les opcions per atraure turisme cinematogràfic.

17h Visita Senador Cosme Bonet

DIVENDRES 21/05

10h Àgora AETIB  – Presentació de col·laboració Teruel Film Commission

  1. Manuel RANDO – President de la Diputació  deTerol
  2. Andreu SERRA – Conseller Turisme i Esports (CIM)

Acord per dur a terme una estratègia de col·laboració en matèria audiovisual. A través d’ambdues film commissions, les dues destinacions estrenyeran llaços per desenvolupar actuacions conjuntes per tal de promocionar-se com a plató de cinema.

Aquesta col·laboració inclourà projectes de promoció conjunta, intercanvi d’experiències i coneixement, així com totes aquelles iniciatives que permetin aprofitar allò més destacat d’ambdues destinacions.

11.15h Entrega Premis Landing Madrid

Candidatura del vídeo “Mallorca en primer plano”.

Entrega del diploma de vídeo finalista.

11.30h Visita Fundación Casa de la India a Spain Film Commission

Proposta fam trips de productors indis a Mallorca.

13h Entrega de premi SFC a “The Crown”

La sèrie “The Crown”, de Netflix, guanya el premi “Mejor producción Spain FilmCommission”. És el segon any que es celebra (l’any passat el va guanyar “La casa de papel”).

Palma Pictures, que duu més de 15 anys afincada a Mallorca, ha estat la productora encarregada del service del rodatge; Mallorca se’n duu una part del premi.