• La valoració del jurat permetrà triar els cinc guanyadors, que durant les pròximes setmanes desenvoluparan el guió de les propostes

  • Les obres resultants potenciaran la imatge positiva de Mallorca i, així, la reactivació turística

La Mallorca Film Commission, que depèn del Consell de Mallorca, ha duit a terme una jornada de pitching per seleccionar cinc projectes de curtmetratges i posteriorment produir-los amb un màxim de 14.500 euros cada un. Hi han participat 50 persones, que en tres minuts cadascuna han presentat el seu projecte davant un jurat, format per representants del sector audiovisual, del sector turístic i els propis concursants (que no s’han pogut votar a ells mateixos). Les votacions s’han realitzat mitjançant un sistema en línia 100% anònim a través del nou portal Mallorca Film Commission.

Es tracta d’una iniciativa novedosa, «un experiment i un projecte novedós que ha tengut una gran acollida», en paraules del conseller, ja que s’havien presentat 120 propostes.

L’objectiu final és la creació i difusió d’obres d’entre 5 i 15 minuts que potenciïn la imatge de Mallorca i la reactivació turística, ja que els curtmetratges s’hauran de rodar íntegrament a Mallorca, amb una trama de ficció que hi estigui vinculada. Així mateix, la temàtica és lliure, però ha d’incloure algun element característic de l’illa (patrimoni, gastronomia, cultura, esports…). En definitiva, s’ha de projectar una Mallorca segura, sostenible i incorporar la intel·ligència turística per millorar l’experiència dels visitants.

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha explicat que aquest projecte «vol conjugar la producció audiovisual i tota la feina que estam fent des de la Mallorca Film Commission amb el concepte de promoció de la marca Mallorca i del destí Mallorca». «Captam valor i creativitat dels nostres autors i del nostre sector audiovisual per poder donar una imatge de Mallorca entre els nostres mercats», ha afegit Serra, qui també ha valorat positivament el talent del sector audiovisual de Mallorca i la voluntat del Consell de donar-li suport.

La setmana que ve es revisarà la documentació aportada pels guanyadors per comprovar que compleixen els requisits de la convocatòria i es faran públics. Llavors, els autors hauran d’elaborar els guions de les seves propostes en tres setmanes. Les idees podien ser inèdites, específiques per a aquesta convocatòria, o adaptacions d’obres prèvies. En qualsevol cas, comptaran amb aquestes tres setmanes per desenvolupar els guions, ja que després signaran el contracte de producció del curtmetratge amb la Fundació Mallorca Turisme – Mallorca Film Commission.

Entre els autors que han presentat els seus projectes hi havia Jaume Carrió, guanyador d’un Goya amb Woody & Woody, els directors Toni Bestard, Marga Meliá o Marcos Cabotá; el director, guionista i productor Xesc Mulet; guionistes de sèries com David Mataró i Marta Sánchez; intèrprets com Pep Tosar o Agnès Llobet; la directora del festival Evolution i actriu alemanya Sandra Seeling.

Composició del jurat

Per part del sector audiovisual, han participat com a jurat Agustí Villaronga (director de cinema, guanyador de tres premis Goya), Claro García (guionista, guanyador d’un premio Goya), Cristina Bosch (professora de producció de l’ESCAC) i Roberto Barrueco (director de MECAL Festival de Curtmetratges i Animació).
Per part del sector turístic, hi havia Margalida Ramis (CEO de Grupotel), Joan Balaguer (CEO de Logitravel) i Mónica Brondo (responsable de màrqueting d’Avoris).