Mireia Covas | NY
Dirigents polítics i professionals del sector audiovisual van aterrar a Nova York per seduir els productors nord-americans i posicionar Mallorca com a plató de rodatge
Mallorca és una preciosa illa mediterrània de 3.640,11 km² que compta amb infinitat de localitzacions perfectes per a rodatges, així com amb una indústria audiovisual local professional i madura. L’illa ofereix, a més, connexions per mar i aire immillorables amb Europa, així com diversos incentius econòmics adreçats a produccions estrangeres per estimular l’activitat audiovisual i fomentar la coproducció.
Aquestes són les idees principals que la Mallorca Film Commission, formada pel seu director Pedro Barbadillo i la tècnica Mireia Covas, va voler transmetre a productors i localitzadors nord-americans convidats a l’esdeveniment del passat 20 de setembre a Nova York. Com en altres regions del món, la marca film commission s’encarrega a Mallorca de facilitar la realització de projectes audiovisuals a professionals i empreses, estimular i consolidar la indústria audiovisual mallorquina o facilitar la coproducció i la internacionalització per mitjà de l’assistència i organització d’actes (com a aquest cas), sempre sense ànim de lucre.
Aquest esdeveniment va començar a les 18.30 h amb un còctel de productes mallorquins (vi, formatge i ametlles de la terra) i la presentació de Mallorca com a destinació de rodatge a la sala Screening Room de l’Hotel Wythe; en un primer moment, els convidats van conèixer a l’equip de la Mallorca Film Commission i van aprofitar per iniciar amb ells la primera presa de contacte. Després van poder gaudir de la projecció d’un vídeo que mostra les possibilitats de Mallorca com illa de rodatge, així com d’una breu presentació a càrrec de Pedro Barbadillo en la qual es van explicar els principals avantatges que suposa rodar a Mallorca: connectivitat i ubicació, varietat de localitzacions en distàncies molt curtes, incentius econòmics i dilatada experiència. A continuació, es va obrir un interessant col·loqui i torn de preguntes en el qual nord-americans i mallorquins van intercanviar experiències, dubtes i curiositats.
A continuació, l’esdeveniment es va desplaçar al Mainhall, preparat per acollir els discursos de benvinguda i agraïment dels representants polítics del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat i Cosme Bonet.
Finalment, a partir de les 20 h els convidats van poder gaudir d’un suculent sopar a base de productes autòctons de Mallorca, elaborada pels xefs Maria Solivellas i Miquel Gelabert; el menú incloïa plats com “Wheat flour cake with shelled onion, figs and sobrassada”, “Almond soup with mackerel marinated stew, melon and Crushed bread” o “Roasted lamb (Mallorcan style) with seasonal vegetables”. Va finalitzar la vetllada amb l’actuació dels joves músics Júlia Colom i Joan Arto.
Per ajudar als convidats a recordar millor les localitzacions, experiències i sabors de Mallorca, aquests van poder dur-se a casa alguns regals, com una ampolla d’oli d’oliva verge, una bossa fet amb teles artesanals tradicionals mallorquines (“teles de llengos“) o la completa guia turística d’elaboració pròpia “Mallorca enjoy!”.
Cal afegir que aquest tipus accions s’engloben en un any important per a Mallorca, en què el Consell vol posicionar la cultura com un dels elements diferenciadors de l’illa que, a més, sigui generador de riquesa. La voluntat és reivindicar tot el patrimoni cultural, incidint en els racons més desconeguts de l’illa i incloent tots els seus vessants, com la gastronomia, el patrimoni o l’audiovisual. En aquest sentit, també s’aposta per un turisme cinematogràfic, que s’impulsa també des de la Mallorca Film Commission, generant rutes turístiques cinematogràfiques a partir de materials com el Movie Map.
+info: