Mireia Covas | MALLORCA

Quatre dies dedicats al jazz, amb el suport de la Mallorca Film Commission

035-presentacion jazz2018

El centre UNESCO Mallorca ha presentat la setena edició del Dia Internacional del Jazz, que aquest any celebra el centenari del naixement de Bebo Valdés amb entrada gratuïta a tots els concerts.

El dijous 26, complint amb els objectius educatius i culturals de la UNESCO, hi haurà una “Taula d’Idees” sobre educació musical, coordinada per l’assessor d’IB3 Joan Trías. Dins de l’apartat “Cine&Jazz” participaran en una xerrada/col·loqui Pedro Barbadillo, responsable de la Mallorca Film Comission i Pere Fiol, director de l’Escola Ireneu Segarra, sobre alguns segments de la pel·lícula “El Milagro de Candeal”. De fet, el realitzador Fernando Trueba va realitzar tres pel·lícules en les quals Bebo Valdés té un paper protagònic: “Chico y Rita”, “El Milagro de Candeal” y “Studio 54”.

Els primers concerts seran el divendres 27: Christa Elmer a Port Portals i Palma Gospel Singers a Inca i seguiran a Portals i Illetas. L’últim recital serà a Palma, on el dilluns 30 (dia mundial del Jazz) al Caixaforum, la percussionista cubana Nailé Insulsa oferirà una classe magistral i un concert en homenatge a Bebo Valdés.

El ja consolidat grup mallorquí “The Jazz Fingers”, guanyador dels concursos “InterJazz” d’UNESCO l’any 2016 i “7Virtual Club” el 2017, actuarà a Port Portals el dissabte 28. “Long Estafi No Swing” estarà al Balneari Illetes el diumenge 29. Aquest grup ha batut el record de visualitzacions del Dia del Jazz a Facebook en un sol dia, amb un vídeo transmès en “Streaming” el 2017 que va registrar 15.000 observadors.

El programa finalitza el dilluns 30 als cinemes Ocimax amb la projecció de Chico i Rita, premiada en la XXV edició dels premis Goya com a millor pel·lícula d’animació i en la XXIV edició dels premis del Cinema Europeu en la categoria de Millor Pel·lícula d’Animació Europea.

Hi haurà també diversos mini concerts a cocteleries de Palma sota el nom ja consagrat de “el Gin & el Jazz”.

El programa, que s’ha presentat aquest dijous 19 en el Restaurant Baiben, de Port Portals, ha comptat amb l’assistència de Luis Ramallo, president de la Comissió Espanyola de Cooperació amb la UNESCO, d’Óscar Pipkin, director de Projectes del Centro UNESCO, de Pedro Barbadillo, President de la Mallorca Film Comission, de Pere Fiol, director de l’Escola de Música Ireneu Segarra, de Leonardo di Carlo en representació de Bacardí, d’Elena Seijas, directora de comunicació de Port Portals i els músics Christa Elmer, Joan Lainez i Nailé Insulsa.

Dia Internacional del Jazz compta amb el patrocini i col·laboració de la UNESCO, Thelonius Monk Institute, Bacardí, Blue Marlin Eivissa, Obra Social La Caixa, Port Portals, del xef Fernando Pérez Arellano, dos estels Michelin, Restaurant Baibén, Cinemes Ocimax, Balneari Illetas, BrassClub, Bar Nicolás, Ginbo, Chapeau, Impresrapit, Ajuntament d’Inca, Mallorca Film Comission, Escola Ireneu Segarra, Ib 3 i Mallorcadiario.com.