Mireia Covas | Mallorca
La sèrie «La caza», un projecte de TVE, tria Mallorca per a filmar la seva segona temporada.
La CIR s’ha reunit per tercera vegada des que es va constiuir per a mediar, a través de la Mallorca Film Commission, entre les institucions i els responsables d’aquest projecte impulsat per TVE1 i produït per DLO Producciones.
A la reunió, hi han assistit diversos representants del Consell de Mallorca (departament d’explotació i conservació de carreteres, Direcció Insular de Turisme, a més d’Andreu Serra, el conseller executiu de Turisme i Esports), del GOIB (Serveis d’Espais Naturals), de l’Ajuntament de Valldemossa, del sector audiovisual local (a través de l’associació The Base), de la Delegació de Govern, i d’altres organismes, com AENA o la DGT.
Durant la reunió, Pablo Alejos i Reyes Baltanás (productors executius de la sèrie) han explicat el projecte, desvetllant que el subtítol de la segona temporada serà Tramuntana (la 1a temporada es subtitulà Monte Perdido), i que plasmarà característiques pròpies de l’illa. Així, durant l’emissió, es podran veure diferents paisatges mallorquins, festes tradicionals, gastronomia o personatges autòctons, a més de comptar amb professionals locals davant i darrera les càmeres.
Els principals temes que s’han tractat a la reunió han estat relacionats amb la gestió de localitzacions: com i on s’obtenen els permisos de rodatge, quin tipus de restriccions hi ha per a filmar amb drons o en espais naturals, o amb quanta d’antelació s’han de fer les sol·licituds, entre d’altres. En aquest sentit, Andreu Serra, conseller executiu de Turisme i Esports −i responsable polític de la Mallorca Film Commission− ha assegurat que «el sector audiovisual és prioritari per a Mallorca» i que mitjançant la CIR «es posarà en marxa la redacció d’un document que permeti catalogar alguns rodatges de Gran Interès General, la qual cosa els suposarà avantatges administratius i econòmics».
La durada del rodatge, previst per a la primera meitat de l’any 2020, serà d’aproximadament sis setmanes, i generarà beneficis directes (contractació de professionals locals del sector audiovisual), indirectes (derivats d’allotjaments i del sector serveis), a més de promocionar una imatge de Mallorca diferent, de muntanya, verda, allunyada de la típica estampa de sol i platja.
Cal recordar que la Comissió Insular de Rodatges, impulsada des de la Mallorca Film Commission (Departament de Turisme i Esports, Consell de Mallorca) es va constituir el 7 de juny de 2018 amb l’objectiu, precisament, de facilitar la coordinació entre institucions en matèria de rodatges i treballar per impulsar la marca «Mallorca com a plató de rodatges».