Mireia Covas | Mallorca

Els guanyadors d’aquest concurs, organitzat per la Mallorca Film Commission, s’han conegut avui, durant l’acte de lliurament dels premis, celebrat a les 19 h, al Museu de Mallorca.

Finalitza l’expectació respecte a les obres premiades en el concurs #MallorcaFilmConfinats. Durant la tarda d’avui s’han lliurat els premis, al Museu de Mallorca, complint-se totes les mesures de seguretat relacionades amb la covid-19; un a un s’han anat revelant els curtmetratges guanyadors, secrets fins al moment del lliurament, generant-se moments de nervis i d’emoció.

Avistament 1978Les peces guardonades pel jurat, 100 % femení, són:

El cinquè premi, Xarxes Socials (2.000 €), ha estat per Talayot (Diego Moiso), amb 1.626 «m’agrada» en el compte IGTV de la Mallorca Film Commission.

Durant la cerimònia s’ha subratllat que, de nou, aquests premis demostren el talent, la creativitat, la diversitat i la professionalitat de la indústria audiovisual mallorquina.

El conseller de Turisme i Esports, de qui depèn la Fundació Mallorca Turisme-Mallorca Film Commission, Andreu Serra, ha recordat «el caràcter extraordinari d’aquesta convocatòria, a causa de la situació difícil derivada de la covid-19», i ha explicat com aquest tipus d’iniciatives ajuden a promocionar Mallorca. Ha agraït, a més, l’esforç i la professionalitat del sector audiovisual i ha desitjat un recorregut llarg i pròsper a les obres presentades. Per la seva banda, Mireia Covas, en representació de la Mallorca Film Commission, ha valorat positivament la decisió final de professionalitzar el jurat dels quatre primers premis, després de rebre’n peticions d’algunes associacions audiovisuals.

Tant el jurat com l’organització coincideixen a destacar la qualitat i l’heterogeneïtat de les obres, el que ha fet d’aquesta edició extraordinària un gran èxit.

Cal recordar que tota la informació sobre la convocatòria està disponible al web de la MFC i que les obres seguiran penjades indefinidament en el compte IGTV de la Mallorca Film Commission, per a tothom que desitgi veure-les en línia i de manera gratuïta.