Mireia Covas | Mallorca

Mentre la primera temporada de The Mallorca Files, rodada íntegrament a Mallorca, arriba a la televisió alemanya, Mentiras arriba a Player PREMIUM d’ATRESmedia i Netflix anuncia l’estrena de White Lines, d’Álex Pina.

El treball fet per la Mallorca Film Commission (departament de la Fundació Mallorca Turisme) d’atreure rodatges i facilitar la producció a Mallorca dona els fruits. El ritme frenètic de produccions rodades a l’illa durant els últims anys es fa visible ara més que mai.
Entre abril i maig, les nostres localitzacions arribaran a les llars de tot el món a través d’una gran varietat de sèries de ficció.

Després de l’èxit al Regne Unit, The Mallorca Files es va estrenar el 17 d’abril de 2020 en obert a ZDF Neo, Alemanya, amb una gran acollida entre el públic. Sens dubte, la marca «Mallorca» ven, i així ho demostren les dades d’audiència de la sèrie al Regne Unit: una mitjana de més de 2,5 milions d’espectadors per episodi. El seguiment, també massiu a Alemanya, està encara pendent de dades oficials.

D’altra banda, ahir es va complir una setmana de l’estrena de Mentiras, una sèrie de producció espanyola protagonitzada per Javier Rey i Ángela Cremonte. Des del passat 19 d’abril, la plataforma ATRESPlayer PREMIUM estrena un episodi setmanal, on anam coneixent els secrets d’aquesta història apassionant.

Es tracta d’una adaptació de l’exitosa sèrie Liar (HBO), de 6 capítols de 50 minuts de durada. De moment, Mentiras està disponible en exclusiva a ATRESplayer PREMIUM; després, la sèrie es podrà gaudir també en obert, emetent-se en l’hora punta d’Antena 3.
La producció narra la història de Laura Munar, una professora de literatura en un institut de Palma recentment separada d’Iván, la seva parella de tota la vida. Laura queda una nit a sopar amb Xavier Vera, cirurgià prestigiós a l’illa i pare d’un dels seus alumnes; al dia següent, es fa de dia i Laura es troba sola al seu llit amb nàusees i un gran buit en la memòria. El que comença sent un malestar físic es converteix aviat en una sospita terrible: Xavier l’ha drogada i violada.

La decisió de la productora de rodar només en localitzacions naturals fa que aquestes tenguin un paper protagonista en la sèrie. L’espectador podrà passejar al costat dels protagonistes per Palma, es Trenc (Campos), cala Deià (Deia), es Camp de Mar (Andratx) o Portocolom (Felanitx).
Finalment, Netflix acaba d’anunciar l’estrena de White Lines, l’últim projecte d’Álex Pina (creador de La casa de Papel), el proper 15 de maig. En aquest cas se’ns planteja la història d’una dona que abandona la vida tranquil·la a Manchester per anar-se’n a Eivissa (les localitzacions són, en realitat, mallorquines) i intentar aclarir la desaparició del seu germà, ocorreguda vint anys abans. Estarà protagonitzada per Laura Haddock, Nuno Lopes i Marta Milans, i s’espera que tengui una enorme repercussió, nacional i internacional.

Sens dubte, la ficció és una bona manera d’explorar territoris, i la Mallorca Film Commission aposta per l’illa com el plató ideal de rodatge. Ara més que mai, la ficció i les pantalles són finestres ideals per les quals treure el cap per Mallorca, i la varietat d’alternatives per fer-ho no para de créixer gràcies a l’esforç enorme i el treball del sector audiovisual i de les institucions que hi donen suport.

Podeu trobar tots els tràilers aquí.