Mireia Covas | Mallorca

La convocatòria té un doble objectiu: d’una banda, donar un impuls al sector audiovisual, greument afectat per la COVID-19 i, d’altra, promocionar l’illa a través de material audiovisual de qualitat.

Aquest dijous es publicava al BOIB la convocatòria #MallorcaFilmConfinats, impulsada per la Mallorca Film Commission – Fundació Mallorca Turisme.  Aquesta convocatòria pretén ser una pilota d’oxigen per al sector audiovisual de l’illa i, al mateix temps, generar més trànsit a les xarxes socials de Mallorca i promocionar l’illa d’una manera diferent a través d’Instagram.

El termini per presentar projectes s’estendrà des d’aquest divendres fins a 15 dies després d’acabar l’estat d’alarma. Les candidatures s’han d’enviar a través de WeTransfer a les adreces electròniques info@mallorcafilmcommission.net i  mcovas@mallorcafilmcommission.net dins el termini establert. S’hi ha d’adjuntar el vídeo i indicar-ne el títol, el nom de la productora o professional, el seu @àlies a IG i el cartell del curtmetratge amb títol, direcció, producció, intèrprets, etc. a més d’alguna imatge o il·lustració.

Els projectes presentats han de complir els requisits següents:

  • La durada ha de ser d’entre 30 segons i 30 minuts.
  • Els vídeos han de ser inèdits i de nova creació, específica per a aquesta convocatòria, tot i que es pot utilitzar metratge rodat amb anterioritat per completar el projecte amb escenes fora de casa.
  • Pot ser rodat en qualsevol sistema de gravació, obligatòriament en format horitzontal, presentat en Mp4, Mpeg4, Xvid o Divx.
  • S’han de rodar en espais privats i respectant les mesures de confinament de l’estat d’alarma.
  • La temàtica és lliure, però el curtmetratge ha de fer referència a algun moment a Mallorca i utilitzar imatges que serveixin per promocionar-la.

La dotació total, de 25.000 €, es repartirà en cinc premis (10.000 €, 6.000 €, 4.000 €, 3.000 € i 2.000 €); els projectes guanyadors seran els que més «m’agrada»  aconsegeixin a Instagram. Així mateix, els participants poden fer la difusió que considerin de les seves obres (a través d’stories d’Instagram, compartint l’enllaç de la peça a través de xarxes socials, etc.) per obtenir més repercussió.

Tota la informació de la convocatòria és aquí:


Bases i annexos: